Hoe werkt het?

Met E-WISE hebben leraren alle vrijheid om zelf in te vullen waar, wanneer en op welke onderwerpen ze nascholen. Cursisten kunnen onbeperkt gebruikmaken van het online cursusaanbod waardoor alle kennis om zichzelf verder te ontplooien binnen handbereik is.

Voordelen van E-WISE

  • Online nascholen kan individueel of samen met je collega's. Bespreek bijvoorbeeld samen de inhoud van een cursus in een teamoverleg.
  • Nascholen op de onderwerpen die voor jou op dat moment belangrijk zijn. 
  • Het cursusmateriaal inclusief je antwoorden blijft na het afronden van een cursus beschikbaar.
  • Bij het afsluiten van een teamabonnement krijg je een gratis kick-off.

 

Naar veelgestelde vragen

Eenvoudig starten

Met een abonnement op E-WISE heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle cursussen in het cursusaanbod. Wanneer je je hebt ingeschreven ontvang je binnen 1 à 2 werkdagen een welkomstmail van E-WISE met een activatiecode. Met deze code kan je eenvoudig inloggen en direct een keuze maken uit cursussen gerelateerd aan je leerlingen/studenten, je lessen, je vakkennis, je ICT-vaardigheden, je eigen ontwikkeling of je overige werkzaamheden. 

Wanneer je je met het hele team inschrijft krijg je een gratis kick-off waarin het gebruik wordt uitgelegd. 

Opbouw cursussen

Alle cursussen duren ongeveer 2 uur. Via de zogeheten metrolijn kan je eenvoudig zien waar je bent en hoever je nog moet. Hierbij is het mogelijk om op ieder moment met de cursus te stoppen. De cursus onthoudt precies waar je bent gebleven zodat je de volgende keer met ‘hervat’ gewoon weer verder kunt gaan! Let op: als je de cursus weer hervat zal je terechtkomen op de pagina waar je voor het laatst een vraag hebt afgerond.

Inhoud cursussen

De online cursussen bevatten onder andere videofragmenten (die op locatie of in onze eigen studio worden opgenomen) en animaties. De cursussen worden verrijkt met tekstuele uitleg, praktijkvoorbeelden, praktische hand-outs, overzichten en gevarieerde vragen, zoals onder andere meerkeuze- en sleepvragen, om de leerstof zo goed mogelijk tot je te nemen.

Certificaat

Op het moment dat een cursus succesvol is afgerond, kan je het certificaat terugvinden in je account onder ‘Mijn certificaten’. Daarnaast kunnen leraren in het Lerarenportfolio hun professionele ontwikkeling en bijscholing vastleggen en bijhouden. In de catalogus van het Lerarenportfolio kan je alle cursussen van E-WISE vinden. Vanaf daar kun je de behaalde certificaten van E-WISE toevoegen aan je portfolio.

Afgeronde cursussen

Na het afronden van een cursus blijft het cursusmateriaal inclusief je ingegeven antwoorden gewoon beschikbaar. Zoek in het cursusoverzicht de reeds afgeronde cursus en klik op de button 'Afgerond'. Op deze manier kan je eenvoudig de documentatie downloaden of opnieuw de informatie in de cursus bekijken.

Impressie van onze studio